Over mij

Mijn naam is Wilma van den Hoek, al jaren geniet ik van sieraden en vormgeving. Zelf sieraden ontwerpen en maken is echter een andere tak van sport. 

 

Om die reden ben ik de opleiding goudsmeden gaan doen aan de vakschool in Schoonhoven. Tijdens deze periode en nadat ik de opleiding heb afgerond heb ik verschillende cursussen gevolgd. Deze zijn onder andere gegeven door docenten van de Goldschmiedeschule bij Oberschulamt Karlsruhe.

 

Naast ervaring in het maken van nieuwe sieraden heb ik ook kennis van oud en antiek zilver, dit heb ik opgebouwd als eigenaar van de webshop tastbaarverleden. De kennis van verschillende stijlen en historische smeedprocessen komt van pas bij het maken van nieuwe stukken. 

 

Ondertussen heb ik deelgenomen aan een aantal exposities en staan er verschillende gepland. Wat ben ik daar trots op, komende jaren wil ik twee doelen verwezenlijken. Ten eerste wil ik zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met mijn sieraden, daarnaast wil ik exposeren op bijzondere plaatsen en met bijzondere mensen. Ik merk dat dit mij inspireert om nieuw werk te maken. 

 

Mijn Visie

Van creatie naar herinnering.

 

Waar mijn herinnering start staat uw creatie klaar, neutraal en wachtend om een onderdeel van uw herinnering te worden.

 

Metalen versmelten, gedreven door mijn hand, stenen glanzend in alle kleuren en vormen welke vragen opwerpen en antwoorden geven. Het is voor mij een doel om materiaal met een gedachte één te laten worden.

 

Mijn stijl is divers, voornamelijk abstract, dit omdat herinneringen zich vasthechten aan details welke vaak onnavolgbaar zijn.

 

Van creatie naar herinnering.

 

Wilt u de mogelijkheden voor een uniek stuk bespreken neem dan contact op via de pagina contact.

 

Vriendelijke groet Wilma van den Hoek

Verantwoordelijkheidsteken Wilma van den Hoek
Verantwoordelijkheidsteken Wilma van den Hoek

Ga naar contact